Turistička agencija sa nizom odličnih ponuda ka svim svjetskim desinacijama.   

Blog

066 600 222
Svetosavska bb, Prijedor
kunictravel@gmail.com
AJkule Fiji

15 putovanja savršenih za ovisnike o adrenalinu

15-putovanja-savrsenih-za-ovisnike-o-adrenalinu

15 putovanja savršenih za ovisnike o adrenalinu

Bilo da želite da planinarite do baznog kampa Everest i divite se pogledu sa najviše tačke na svijetu, ili ronite do samih dubina okeana u Velikoj plavoj rupi u Belizeu , ovo su putovanja koja će vam pomoći da utažite žeđ za uzbuđenjem – makar na kratko.

Vozite se kajakom na Arktiku

Najbolji način da osjetite okus jednog od najneiskorištenijih područja svijeta je da se popnete na vodu. Posjetite ovu ledenu zemlju u (relativno) toplijim ljetnim mjesecima kada led popušta. A ako tražite više načina da se zabavite ovdje, pregledajte naš vodič za arktičku kulturu do Sjevernog pola.

Ronite s ajkulama na Fidžiju

Vode oko lagune Beqa su među najnaseljenijim ajkulama na planeti. Od osam različitih vrsta, tigraste ajkule imaju najstrašniju reputaciju i vrlo je vjerovatno da ćete jednu ovdje uočiti. Ako preživite susret, pogledajte neke druge fascinantne stvari koje možete vidjeti i raditi u Fijiju.

Ukrcajte se na aktivni vulkan u Nikaragvi

Pješačite do vrha aktivnog vulkana Cerro Negro, prije nego što krenete u zonu spuštanja i spustite se niz stranu brzinom do 48 km/h. Uradite to kako treba s našim vodičem za ukrcavanje na vulkan u Nikaragvi.

Pješačenje po snijegu u Slovačkoj

Ovo je tradicionalni oblik pješačenja po snježnim uvjetima. Zaputite se u klanac Janošik za izvanredne poglede i zaleđene vodopade. A ako tražite više načina da uživate u zimi u Slovačkoj, mi smo za vas .

Paraglajding sa planine Babadağ

Planina Babadağ, domaćin godišnjih zračnih igara u Olüdenizu, savršeno je mjesto za paraglajding. Preletite obližnju lagunu i sletite na jednu od najspektakularnijih plaža u Evropi. Plava laguna u zalivu Ölüdeniz jedan je od glavnih razloga za posjetu Turskoj . Pregledajte naš dobar vodič kroz Tursku i otkrijte još lijepih destinacija.

Zaronite u pećinu Velika plava rupa

Velika plava rupa je skoro savršeno cilindrična vrtača na obali Belizea. Ovo mjesto svjetske baštine Unesco-a duboko je preko 328 stopa (100 m) i uranja ronioce u potpuni mrak. Ako odlučite dalje istraživati ​​Belize, ima još mnogo lijepih mjesta za vidjeti.

Penjanje na jezeru Tahoe

Među nevjerovatnim penjačkim stenama jezera Tahoe, Big Chief je najgrandiozniji. Dođite ovamo zbog skoro 100 različitih ruta označenih na njegovom zidu od 250 stopa (76 m). Saznajte šta vam jezero Tahoe, Kalifornija , sprema sljedeće, kroz naš vodič za jezero Tahoe.

Bob u Lillehammeru

Bob stazu koja ima olimpijski pedigre – bilo da je zamrznuta ili ne. Lilehamer, mali norveški grad dva sata severno od Osla, bio je domaćin Olimpijskih igara 1994. Pokušaj ovo samo ako možeš da se nosiš sa ekstremnim brzinama dok se krećeš niz stazu. Ali u svakom slučaju, zimski sportovi su među najboljim stvarima koje treba isprobati u Norveškoj.

Bicklom na Ventoux

Ovo je možda najteži uspon u biciklizmu. Mont Ventoux strši iz svog relativno ravnog okruženja, a vjetrovi na vrhu takozvane Zvijeri Provanse dostižu brzinu od 322 km/h. Vrh je dovoljno težak da odnese živote. Ako volite brdski biciklizam, pogledajte neke od najtežih uspona u biciklizmu širom svijeta.

Pješačite na planinu Huashan

Zakačite se za gvozdeni lanac i krenite na prste preko strme litice da biste došli do svetog tla 7090 stopa (2160 m) na nebu. Sigurno ćete otkriti brojne hramove i druge vjerske objekte na obroncima planine Huashan u Kini . Molitva možda i nije tako loša ideja ovdje gore.

Skokovi sa vrha Angel Fallsa

Turoperatori nude skakačima priliku da pješače kroz džunglu i skoče s najvišeg vodopada na svijetu, koji se nalazi u Venecueli – svih 979 metara. Anđeoski vodopadi su među najepskijim vodopadima na svijetu, ali postoji još nekoliko koje morate vidjeti barem jednom prije nego što umrete.

Motociklizam na ostrvu Man

Ostrvo Man TT (Turistički trofej) trke su među najopasnijim na svetu, sa 255 vozača koji su poginuli tokom dosadašnje istorije trke. Ljubitelji motocikala mogu doći ovdje u bilo koje doba godine, da probaju poznate puteve van trke. U međuvremenu, vjerovatno najteža motociklistička utrka na svijetu održava se u Austriji.

Surfanje na Pe'ahi, Havaji

Ovo je najgori val, na najboljoj svjetskoj lokaciji za surfanje. Nije ni čudo što se Pe'ahi val prevodi kao “čeljusti” – zapravo će vam trebati vuča da stignete do jednog od 120 stopa visokih (37 metara) divova. Možda da uzmete lekciju surfanja prije nego što pravo zaronite?

Trkajte se sa psećim zapregama na Aljasci

Iditarod Trail trka sa psećim zapregama prelazi širinu Aljaske, povremeno traje i do dvije sedmice – s onima koji su dovoljno hrabri da se okušaju u uslovima -100°F (-73°C) i olujnim vjetrovima. Očigledno nije za one sa slabim srcem.

You don't have permission to register