Turistička agencija sa nizom odličnih ponuda ka svim svjetskim desinacijama.   

Blog

066 600 222
Svetosavska bb, Prijedor
kunictravel@gmail.com
Slika Alt

Amerika

Zapadna Amerika

Pejzaži i legende privlače avanturiste na Zapad, gdje dobar dan uključuje ručavanje lokavora, ispijanje vina u vinogradima, promatranje divljih životinja, povijest Indijanaca i avanturu na otvorenom.

Zapanjujći predjeli

Zapadna Amerika daje dubinu i ljepotu američkoj divljini. Pejzaži su zapanjujući, od visokih Rockie planina do dramatične obale, od hipnotizujućih horizonata velikog neba Great Plains do nacionalnih parkova Glacier, Yellowstone i Grand Teton. Neke od najpoznatijih američkih životinja animiraju divljinu, uključujući grizlije, vukove, losove i bizone. Na drugim mjestima, surferi, kajakaši i ljubitelji plaže hrle u sunčani San Diego i kamenite, razigrane plaže Oregona i Washingtona. Crvene stijene, duboke klisure i pustinje opuncija mame planinare i bicikliste na jugozapad i Veliki kanjon. U Stjenovitim planinama, vrhovi pokriveni snijegom nude najbolje skijanje i snowboard na svijetu.

Grožđe, zeleni Čiles

Riblji tacosi u San Diegu, sonorski psi u Tucsonu, pastrmke i bizoni u Stenovitim planinama, zeleni i crveni čili u Novom Meksiku i divlji losos na severozapadu Pacifika: regionalni specijaliteti ovde su raznovrsni kao i pejzaži. Jedna zajednicka? Kuhari i potrošači podjednako se fokusiraju na svježu i lokalno uzgojenu hranu, što je  trend koji je započeo na Zapadu. Proizvođači vina prihvatili su ovu ekološku svijest u industriji u kojoj Napa i Sonoma sve više dijele reflektore s Washingtonom, Oregonom i središnjom Kalifornijom. A tu je i proliferacija mikropivara koje shvataju da za ljude sa Zapada malo znači lijepo.

Urbano lice Amerike

Zapadni gradovi imaju različite ličnosti. U Kaliforniji postoji prijateljstvo hey-bro iz San Diega, holivudski bljesak Los Anđelesa i silicium-meet-boem u San Francisku. Dalje na sjeveru u Seattleu, vrhunska se pridružuje domaćim, često uz šalicu Joea. Roots vibracije i zabava na otvorenom par u Denveru, dok čišćenje terase i spa maženje daju Phoenixu neobično uvjerljivu razmaženu atmosferu. Umjetnički, istorijski Santa Fe je svijet za sebe. A tu je i Vegas, blistavo neonsko igralište na kojem se možete ubaciti u Elvisovu kapelu, provesti svoj medeni mjesec u Parizu i onda se kladiti na hipoteku – sve u istom vikendu.

Kauboji, indijaci…

Popnite se drvenim merdevinama u nastambu na litici, prošetajte po ruševinama stanice Pony Express, razmislite o tome gdje su indijanska plemena tjerala stada bizona preko litica ili se jednostavno pridružite skupštini unutar španske misije iz 1700-ih. Šta još treba istražiti? Raspadajuće tvrđave i trgovačke stanice. Napušteni gradovi duhova. Adobe pueblos. Petroglifi urezani na gromadama i liticama. Lutajte istorijskim lokalitetima poput ovih za bliske i evokativne veze s bogatom, višeslojnom prošlošću regije. A odlični muzeji? Zapadne SAD imaju ih, mnoge od njih, u izobilju.

.

You don't have permission to register