Turistička agencija sa nizom odličnih ponuda ka svim svjetskim desinacijama.   

Blog

066 600 222
Svetosavska bb, Prijedor
kunictravel@gmail.com
g

Grčka

Bijela Grčka

Grčka je jedna od najlepših evropskih destinacija, dom živopisnih ostrva, ukusne hrane, hiljada godina istorije i divnih ljudi.

Takođe je super pristupačna.

Možete putovati po Grčkoj za djelić onoga što biste potrošili u zapadnoj Evropi, što je samo jedan od mnogih razloga zašto apsolutno volimo posjetiti Grčku.

Posjetite Akropolj

Smešten u Atini , ovaj veličanstveni kompleks na vrhu brda iz 5. vijeka pre nove ere uključuje drevne građevine i ruševine poput Ateninog hrama i čuvenog Partenona. Smješten na UNESCO-voj listi svjetske baštine, ovo je odlično mjesto za učenje o istoriji grada. Takođe ćete moći uživati ​​u prostranom pogledu na horizont i obližnje ruševine. Tokom ljeta, vrvi od turista, pa dođite ranije. Ulaz je 20 EUR, a za 30 EUR možete dobiti 5-dnevnu kombinovanu kartu koja uključuje mnoga druga arheološka nalazišta u Atini. Za obilazak sa vodičem, Athens Walking Tours vodi obilaske sa vodičem za oko 50 EUR (uključujući ulaznicu) koje preskaču red.

Otkrijte istorijski Krit

Krit ima dugu, dugu istoriju. Nekada je bio dom drevne minojske civilizacije (koja je prethodila grčkoj civilizaciji), a još uvijek možete posjetiti ruševine Knososa iz bronzanog doba, drevne prijestolnice minojskog carstva (koji se također smatra najstarijim gradom u Evropi). Ostrvo je najveće u celoj Grčkoj i ima prelijepe plaže (uključujući plažu sa ružičastim peskom), obilje planinarenja, neobične gradove i ukusnu hranu i vino. Pristupačno je, a zbog veličine otoka još uvijek možete pobjeći od ljetne gužve.

Popeti se na planinu Olimp

Planina Olimp je legendarni dom grčkih bogova. Svaki uspon na planinu Olimp počinje iz grada Litohoro, 150 kilometara (93 milje) južno od Soluna. Sa 2.917 metara (9.570 stopa) visoka, to je najviša planina u Grčkoj. Uspon je naporan i mističan. Dok se penjete, postaje sasvim jasno zašto su Grci mislili da je to ova planina sa koje su bogovi vladali!

Naučite malo istorije

Grčka je mjesto gdje je započela zapadna civilizacija i gdje god se okrenete naći ćete ruševine stare hiljadama godina. Počnite u Atini s muzejima, Akropolom i okolnim ruševinama na Agori, a zatim krenite u istraživanje ruševina Delfa, Sparte, Korinta i Krita . Postoje i sjajni arheološki muzeji posvuda da vidite artefakte izbliza i naučite još više. Ova zemlja je san ljubitelja istorije!

Istražite Spartu

Sparta je bila drevni rival Atine i poznata po svojim žestokim ratnicima (zabavni, ali istorijski netačan film 300 baziran je na Spartancima). Grad ima dugu istoriju i mnoštvo ruševina za istraživanje. Ne nedostaje stvari koje treba raditi, muzeji koje treba posjetiti, izleti i mjesta za jesti kada posjetite grad. To je grad koji se često zanemaruje iako je udaljen samo 2,5 sata vožnje jugozapadno od Atine. To je sjajno mjesto za učenje istorije bez gužve.

Prisustvujte atinskom Epidaurus festivalu

Svakog ljeta, atinski Epidaurus festival domaćin je koncerata i pozorišta, uključujući rekonstrukcije poznatih grčkih predstava. Započet 1955. godine, jedan je od najvećih kulturnih događaja u zemlji i traje cijelo ljeto (maj-oktobar). Ako se to poklopi s vašom posjetom, vidjet ćete koliko su Grci ponosni na svoju prošlost. Ulaznice za svaki nastup koštaju već od 10 EUR.

Upijajte sunce na Krfu

Kikladska ostrva mogu dobiti svu štampu, ali sunčani Krf na zapadnoj obali Grčke je takođe dobro mjesto za uživanje na plaži. To je popularna destinacija za mlade bekpekere, ali kada izađete iz glavnog grada, možete izbjeći njih i njihove načine žurke i osvojiti ostrvo za sebe! Postoji mnogo mirnih plaža, drevnih ruševina i prekrasnih sela za istraživanje. I vi ste na par koraka od Albanije .

.

You don't have permission to register