Turistička agencija sa nizom odličnih ponuda ka svim svjetskim desinacijama.   

Blog

066 600 222
Svetosavska bb, Prijedor
kunictravel@gmail.com
Aplikacije

Najbolje aplikacije za putovanja

Najbolje aplikacije za putovanja

Najbolje aplikacije za putovanja

Zašto koristiti aplikaciju za putovanja?
Najbolje aplikacije za putovanja – od trenutka kada počnete razmišljati o svojoj sljedećoj destinaciji do trenutka kada vaša stopala udare na prostirku dobrodošlice kod kuće, poznavanje pravih Android aplikacija, iPhone aplikacija i web aplikacija može učiniti cijelo iskustvo lakšim i manje stresnim. Oni vam pomažu da znate gdje pronaći pouzdan bankomat dok ste na putu i koji restorani su turističke zamke. Oni organizuju vaš plan puta, upozoravaju vas na dobre ponude letova ili vam čak pomažu da pronađete hotelsku sobu u poslednjem trenutku.

Pronađite bakomat, hotel, jeftin let, najkraći put, najbolje ocjenjene restorane ili mjesto za kampovanje…

Google Travel

Pod krovnim imenom Google Travel nalazi se nekoliko sjajnih resursa. Uzmimo, na primjer, Google letove. Ne postoji mobilna aplikacija, već web stranica flights.google.com.
Pomaže vam da istražite i uporedite opcije letova. Međutim, ne dozvoljava vam da direktno kupujete karte—zato je klasifikujemo kao aplikaciju za planiranje, a ne kao aplikaciju za rezervacije. U svakom slučaju, ovi alati za pretragu su najbolji za dobijanje brze procjene koliko bi let mogao koštati ili koliko dugo će trajati. Google Travel ima i druge alate za istraživanje destinacija, kao što su preporučene stvari koje treba raditi i recenzije hotela.

Hopper

Hopper je aplikacija koju svakako želite koristiti dok planirate putovanje i prije nego što kupite kartu. Aplikacija samo za mobilne uređaje prati cijene letova i daje vam jasne savjete o najboljem vremenu za kupovinu—uključujući obavještenja kada cijena padne. Ono što ovu aplikaciju za putovanja čini vrijednom je njena razina detalja. Ne samo da vam govori da sačekate da kupite kartu, već vam daje i datum kada će cijena vjerovatno porasti. Možete rezervirati i preko Hoppera, uz proviziju od nekoliko dolara

Roadtrippers

Pronađite zanimljiva mjesta za zaustavljanje tokom putovanja uz prikladno nazvane Roadtrippers. Pomoću ove aplikacije i web stranice možete istražiti mapu SAD-a i Kanade (s izvjesnom pokrivenošću i za Meksiko) koja ima neobične atrakcije uz cestu, muzeje, zabavne parkove, kampove, restorane i još mnogo toga. Kada pronađete web lokaciju koja vam se sviđa, samo je dodajte svom putovanju, a Roadtrippers će u skladu s tim nacrtati vašu rutu. Roadtrippers Plus račun za 29,99 USD godišnje vam omogućava preuzimanje mapa van mreže i dodavanje neograničenih zaustavljanja duž svoje rute, dok uz besplatni račun dobijate samo pet.

TripCase

TripCase je besplatna aplikacija koja vam pomaže da organizirate svoje putovanje tako što ćete napraviti plan puta za vas. Plan putovanja može uključivati ​​letove, smještaj, iznajmljivanje automobila, rezervacije restorana i još mnogo toga. Da biste napravili plan puta, prosljeđujete e-poruke s potvrdom putovanja na TripCase, a aplikacija radi ostalo. Sljedeći put kada pokrenete aplikaciju ili se prijavite na web stranicu, čeka vas kompletna hronološka postavka vašeg putovanja. Možete i ručno dodati detalje. Rezultat je sličan onome što dobijete od TripIt-a (pogledajte ispod), ali je način prikupljanja informacija drugačiji.

Airbnb

Airbnb vam pomaže da pronađete mjesto za sudar, bilo da se radi o jednostavnoj sobi u nečijem domu ili luksuznom imanju na plaži. Stranica također nudi i druge vrste rezervacija za putnike, kao što su obilasci, časovi i radionice. Bilo da koristite Airbnb da pronađete mjesto za spavanje ili da dobijete inspiraciju o tome šta ćete raditi na svom sljedećem putovanju, zagarantovano ćete vidjeti velike, prekrasne fotografije svega toga.

Culture Trip

Culture Trip je nekada bio aplikacija i stranica za čitanje o turističkim destinacijama, ali se proširio i sada prvenstveno nudi paket aranžmane. Potražite zemlju ili regiju koju želite istražiti, a Culture Trip nudi višednevna putovanja do odredišta po izboru, poput osmodnevne avanture planinarenja kroz Patagoniju ili safarija kroz Keniju i Tanzaniju. Ove paketne ture rezervirate direktno putem aplikacije ili web stranice. Culture Trip također ima mnogo preporuka i članaka sličnih časopisima.

Hotwire

Hotwire, jedan od brendova u vlasništvu Expedia Group, je web-mjesto za pretraživanje i kupovinu agregata putovanja (slično kao i sama Expedia). Web verzija je jedno-stop-shop za pronalaženje letova, hotela i iznajmljivanja automobila na web stranici, iako mobilna aplikacija radi samo za hotele i iznajmljivanje automobila (bez letova). Možete tražiti jednu, dvije ili sve tri potrebe za putovanjem i rezervirati ih ili kupiti direktno na web stranici.

Vrbo

Vrbo, što očigledno znači “iznajmljivanje za odmor od strane vlasnika”, počelo je kao stranica za rezervacije kuća za odmor. Malo se proširio i sada uključuje ne samo kuće, već i stanove, kolibe, vikendice i vile. Najbliži konkurent Vrbu je vjerovatno Airbnb, iako Vrbo ne nudi sobe u nečijoj privatnoj kući ili BnB-ima. Sajt je u vlasništvu Expedia Group, Inc., ali se prilično razlikuje od svih drugih turističkih sajtova u tom katalogu.

Hipcamp

Uz Hipcamp, možete pronaći javne parkove kao i privatna zemljišta na kojima možete podići šator ili prespavati u onom koji je već postavljen za vas. Stranica vam omogućava da pronađete i rezervirate mjesta za kampiranje u šatorima, kampove za kampere, kolibe, kućice na drveću i glamping. Radi u SAD-u, kao iu Australiji, Kanadi, Francuskoj i Velikoj Britaniji.

Yelp

Kada ste na novoj lokaciji i trebate brzu preporuku, Yelp vam dobro dođe. Daje uvid u kvalitet poslovanja i usluga, od restorana do mehaničara, na osnovu recenzija korisnika. Recenzije svakako mogu ponekad biti pristrane, ali Yelp vam barem često omogućava da steknete uvid u ono što možete očekivati, jer će ljudi često dati fotografije, menije, cijene i druge ključne informacije o preduzećima koja vam mogu zatrebati dok putujete. Na nekim lokacijama Yelp vam također omogućava da rezervišete restorane i druge usluge direktno putem web stranice i aplikacije

.

You don't have permission to register